Blogger Layouts

jom klik2...!!

Wednesday, March 2, 2011

walau bukan hari guru tetap nak cakap…saya sayang cikgu saya.

 

assalamualaikum….

sehat semua? aku ni kejap berat kejap ringan ::>sila baca..tenggelam timbul.

penat sgt skarang ni..mane nak fikir kerja, mane nak fikir report, belum masuk nak fikir hantaran dan urusan2 lain lagi…

sekarang ni rasa macam dah tak cukup tangan nak buat semua ni…tapi xpe aku kan hero..(hero kah?)…

tapi kira ok la kan kerja perjabat ni kurang sikit tekanan dia..kalau tekanan pun just antara kerta vs pen, kerusi vs meja ataupun malas vs rajin…

cuba bayangkan…(ok sume bayangkan ye…ha, tu nape ade yang xcuba bayang kan?) ok…cuba bayangkan aku sorang cikgu..CIKGU ye sayang2 semua..

jadi CIKGU ni kena ada tahap sabar yang 200% lebih dari org lain…aku memang selute ( selute siap hentak kaki nih…) lah dengan para CIKGU2 kat luar sana…aku takut nak jadi cikgu sbb dulu2 masa skolah kalau ade sambutan hari guru mesti aku dngar ayat ni….

“GuRU UmPaMa LiLiN YaNg MeMbaKAr dIri UntuK OrG laiN”                                              ha…sbb 2 la aku takut nak jadi cikgu..sbb takut cair..hehehe

ok2 back pada pangkal jalan..actually aku nak tunjuk jawapan kertas exam student kawan aku yg jadi cikgu….

 

184694_205383789476071_100000133556141_922410_7538988_n

korang dah tgk kan? so ape pendapat korang? bagi aku walaupun dia macam main2 tapi budak ni jujur…dan dia dah cuba berfikir tapi hanya itu yang ade dalam kotak besi fikiran dia.

gilak la…mesti dulu2 cikgu aku pun pernah dapat jawapan camni dari aku…..

jadi aku dapat simpul mati kan bahawa aku sgt tabik spring la kat CIKGU2 diluar sana….      

perghh…n3 bajet cam hari guru esok ni…..

bila dah abis study ni nak sgt balik zaman skolah dulu..zaman comel dgn bertocang dua dan bawa bekal dari rumah..zaman main tali getah @ kalau kat kampung aku panggil zirapoint… pendek kata rindu zaman dolu2….

1 comment:

bintang27 said...

huhuhu... jawapan last sekali tu memang jujur....