Blogger Layouts

jom klik2...!!

Friday, July 2, 2010

BiLa KiTe tErLaLu PeRCaYakAn SeMua BenDa bOleH…..

erm..ade jln2 kat satu blog dan terjumpe benda ni..

tuan blog 2 ckp sebarkan..

so atas keprihatin aku untuk yang lain agar lebih berhati2

aku pun wat n3 ni…

ape nak jadi ni bila kita semakin sukar nak dapatkan makanan halal

di negara sendiri

yang megah ngan nama negara islam..

fikir2kan lah di mana hak kita

image001

 

laici ni slalu kite beli untuk buat air kan??

dan ade gak warung atau restoran yang guna this laici

so hati2 dalam memilih makanan dan minuman…

bukan ape benda makan dan minum ni akan membentuk darah daging

jadi kite perlu berhati2 dalam memilihnya

 

image002 

KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK BABI/KHINZIR.


JAKIM telah menghantar
surat pada semua retailer supaya tutup tanda halal pada produk tersebut.


"Narcissus" is an established and well known brand associated with high quality China canned food and seasoning such as whole mushrooms, asparagus spears, lychees, spiced pork cubes, stewed pork chops etc. The range of "Narcissus" food products, which is very well demanded in many parts of the world, include :
Canned Meat
Canned Seafood
Canned Fruits
Canned Vegetables
Seasonings
di atas adalah barang2 keluaran narcissus.
Kepada semua muslimin dan muslimat tolong sebar2kan info ini kepada umat islam yg lain.untuk mendapat kesahihan tentang hal ini sila lawati
website


http://www.halaljakim.gov.my/

 

 

nota kukukaki: erm..logo halal macam senang je nk dapat kan

2 comments:

zazaw said...

haila..
dah la
aku kaki laici.. :(

.::lin::. said...

erm..boleh mkn but hati2 la