Blogger Layouts

jom klik2...!!

Sunday, April 18, 2010

cubaan menggugat hati..…(tapi x berjaya)

 

 

tengah syok berfacebook study..tiba2 henset aku bunyi tanda ada org msg.owh..pakwe kawan lama rupanya…so, xpe la layan aje sbb dah lama xkontek katanya…then masuk msg yg ke 4 dia ckp ade benda nak tanya..(aku pun tertanya2 la dia nk tanya apa??) agak lama berkeadaan mcm 2 baru la aku teringat nak reply msg dia tanya dia nk tanya pe…

 

 

aku:: awk nk tnye pe?

 

dia:: erm..nk tnye awk da cket ase ati kt org g x?..ikhlas jujo ckp

 

aku:: ha??? xfham!! sy terasa ati kat awk?? terasa ati  sbb  ape?? (muka     time ni dah bekerut sbb ingat dia dah mereng buang tabiat.)

 

dia:: hmmm…ada ati kat org g x?? (kan senang kalo dia trus tulis cam ni td..xde la aku kompius)

 

aku:: maaf lah awk sy dah ada pakwe dah nk tunang pun.(terpaksa berterus terang da ada skit tipu sunat)

 

dia:: sy nak awk jd peneman hidup sy.nak awk jd isteri sy.sy dah ada semua keta,rumah cuma sy xde teman hidup.ni bkn soal cinta tapi soal kebahagiaan kita yg akan datang awk.

 

aku:: maaf la awk sy xboleh lukakan hati pakwe sy..sbb sy sygkan dia.kita tetap hanya akan jd kwn.(dah mula cuak dan berdosa kat pakwe sbb reply msg dia td)

 

dia:: xpe la if 2 yg awk pilih…sy kt sini dan akan terus d sini.( uit…dah mcm lirik lagu kan)

 

images (1)images

so,dengan pasrah kecewa dia pun akhiri msgnya…aku dah xnak reply sbb aku xnk dia salah faham..bila difikir2kan balik lawak pun ade tetiba msg nak suruh jd isteri dia…akai ada ka?? dia ingat pilih bini ni mcm pilih baju.suka.ada duit.ambek bayar.

 

memang la aku penah kapel kawan dgn dia dlu..tp 2 masa tingkatan 4 masa zaman cinta monyet (monyet la bercinta, aku tak) skarang ni kan dah lama.aku pun dah ada org yang amat2 aku syg (ceeh..jiwang lak).

 

untuk “kawan” aku 2…aku harap ko x terjun tingkap @ kolam mandi sbb frust ngan aku…kita ada jalan hidup masing2 so, teruskan (dan berhenti kalo lampu merah) dan untuk MYLOVE (en hafiz hassan) ingat ape pun jadi kau insan terakhir dlm hidupku. sbb antara kau & aku ada “kita”

5 comments:

Rie said...

ish ko ni menolak tuah n rezeki plak..
meh pass kat aku la kalo ko xnk..
hehehehe..

.::cEriTa sERibU KiSAh::. said...

ko nak ker??? nanti aku bagi ye...tp aku lupa lak tanya kalo laki nk ke x???hahahaha

Rie said...

dah kalo cm ko yg ala2 laki pn die nak xkn la aku die xnak..
hehehhe..

anis qistina said...

ehem2...aku mcm terasa lak kisah ni...hu3

.::cEriTa sERibU KiSAh::. said...

to RIE::: what??? aku yg sgt melert ni ko ckp ala2 jantan?? ish2..ko ni pada2 la kowt..cover ar kit..kantaoi kang

to A.Q:: hehehe ko kenal kan sape mat pjoy???