Blogger Layouts

jom klik2...!!

Wednesday, April 28, 2010

pening2 burung!!

salam…

 

mesti cam pelik je kan peribahasa baru nih??

sebenarnya macam ni ceritanya…

ptg tadi mase aku , my hubby n my mom dok la layan gosip sembang2 kat ruang tamu. dalam masa dok bergosip 2 bersembang 2 tertibe dengar cermin tinggkap macam dibaling sumting. so,aku n en hubby pun kuar la mane tau kot2 ade cubaan tunjuk perasaan ke kan. tgk mcm xde ape pun, nk kate bebudak yang baling bebudak pun xde..

 

bile dah tgk keadaan mcm ok je aku pun nk la masuk la

rumah balik coz nk sambung gosip bersembang ngan

my mom.

tetiba jiran aku tegur n ckp ade burung.

aku pun pelik la…

xkan la burung yang punye angkara

xsakitkah en.burung itu???

 

then untuk memastikan tanda tanya yang ada

aku pun ke lokasi kejadian dengan lebih

dekat.

la…rupe2nya betul ade sekor en.burung yg

tengah kepeningan kot

aku agak la dgn kelajuan dia terbang

n kekerasan cermin tu…

 

aku pun ambek n bawa masuk rumah…

burung tu santeek sangat.

dan aku sebagai dokter( tertiba jadi dokter)

pun mencari la punca kecerderaan….

tapi………

setelah puas diperiksa xde pun tanda2

beliau cedera

but,en.burung tu amat pasif

 

dan setelah 10minit berlalu tertibe(tetibe lg??)

dia melompat dan terbang..

rupa2nya

en.burung itu kepeningan setelah makan

makanan beracun (kira cam keracunan makananla juga)

so bila dia dah ok aku pun lepaskan la dia terbang..

mula niat nk jaga dia untuk 2 3 hari

terpaksa dipadamkan

sbb ..

en.burung tu makan ikan

mane aku nk dpt ikan sungai

nk bg beliau…

 

ni la kenangan aku&dia

walaupun seketika..

 

  DSC_0025 DSC_0027DSC_0026 DSC_0031

mase ni bunyi beliau sgt kuat…mybe suke kot sbb aku

nk lepaskan beliau terbang

DSC_0033er

DSC_0033ero

hope beliau ingat akan aku…

 

p/s:: -en.burung terbang elok2 ye..jgn pening2 lg….kalo rase nk pening cpt makan panadol

 

4 comments:

Putri Hazleen @ Didot said...

hik3..klaka dowh en.burung tu...adeehhh...rase nak gulink3 aku ketawa...nasib kena cover dulu sbb tkut ilmu terkuar...hu3...=P aper2 pun hope en.burung tu akan terbang ngan selamat lagi dan x langgar tingkap lagi...hahahaha...=p

Liya Laa said...

hehe..chantek burung tue..;)

liya salu dtg ..cini tau cos nk dgr lagu..
hehe~
mintak izin lambat~

.::cEriTa sERibU KiSAh::. said...

leen:: 2 ar..tp aku rase mesti benjol akibat terlangar tinggkap 2 xsurut g..kuat kot dia langgar

liya::: silakan..xpe sy izinkan..

Liya Laa said...

hehe..sori ya..liya xley komen kat shoutbox la..xtau pasl per..huhu
..
nway,thanks.liya doakan lin pon same.
bahagia ke anak cucu..cicit.~